گزارش “یورومانیتور” از پست و بلندی گردشگری ایران
تحلیلگر موسسه تحقیقاتی یورومانیتور معتقد است ایران بنا به شرایطی می تواند به قطب اصلی گردشگری خاورمیانه و شمال آفریقا تبدیل شود.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، «نیکولا کاسوتیچ»، رئیس بخش خاورمیانه موسسه تحقیقات بازاریابی «یورومانتیور» و تحلیلگر بین المللی معتقد است ظرفیت های گردشگری ایران با در نظر گرفتن اینکه آن ها در حال حاضر در کجا قرار دارند و در آینده ای نزدیک می توانند به چیزی دست یابند بسیار بالاست. در صورتی که ایران بتواند زیرساخت های گردشگری خود را توسعه دهد و با تغیرات کنار بیاید، می تواند به کشور پیشگام در عرصه گردشگری در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا تبدیل شود.
در گزارش کامل یورومانیتور که با پیش بینی رشد قابل ملاحظه گردشگری در ایران تا سال ۲۰۲۵ همراه است به این موضوع نیز اشاره شده است که درآمدهای گردشگری ایران می تواند به ۳۵ میلیارد دلار در سال افزایش یابد، این در حالی است که در آمدهای ایران از محل گردشگری هم اکنون سالانه به ۸ میلیارد دلار می رسد.
قرار است یافته های این گزارش تمرکز اصلی گفتگو و بحث در اولین کنفرانس سرمایه گذاری در هتل و گردشگری ایران باشد که در تاریخ ۷ و ۸ فوریه با حضور سرمایه گذاران بین المللی و مدیران و فعالان داخلی صنعت گردشگری ایران برگزار شود.
ایران دارای تنوعی منحصر به فرد در منطقه و آمیزه ای از فرهنگ های پارسی و عرب است و فهرست بلندبالای جاذبه های آن از شهر فوق العاده اصفهان تا کوه دماوند و از شهر توریستی مذهبی مشهد تا جزیره کیش را شامل می شود.
در حالی که هنوز برخی از تحریم های آمریکا علیه ایران پابرجاست، اما گروه های هتل سازی در خارج از آمریکا از پیش از این حرکت خود را آغاز کرده اند که اولین آن گروه هتل سازی فرانسوی «آکور» در سال ۲۰۱۶ بود و سایر کمپانی ها شامل گروه هتل سازی اماراتی «روتانا» و همچنین کمپانی اسپانیایی «مِلیا» می شود. انتظار می رود ایران تا سال ۲۰۱۸ دارای شش بردند هتل خارجی باشد.
از سوی دیگر، ایران نیز به سرعت درحال توسعه زیرساخت ها شامل افزایش ظرفیت های فرودگاهی در تهران، شیراز، اصفهان، تبریز و مشهد است و خطوط هوایی ایران نیز با تمرکز ایرلاین های بین المللی روی ایران، اقدام به خرید هواپیماهای بیشتری کرده اند. به عنوان مثال «بریتیش ایرویز» (خطوط هوایی بریتانیا) پروازهای روزانه به تهران را مجددا راه اندازی کرده است.
با این وجود و بر اساس تحلیل کمپانی تحقیقاتی بازاریابی «یورومانیتور»، هنوز ضعف هایی در این صنعت به چشم می خورد. ظرفیت فرودگاهی ایران همچنان محدود و نیازمند سرمایه گذاری بیشتری است. ظرفیت هتل ها نیز در ایران ناکافی است و عمدتا دارای پرسنلی با آموزش ضعیف است. همچنین زیرساخت های اینترنتی بویژه سیستم های پرداخت آنلاین به سبب تحریم های بانکی توسعه نیافته اند.
در ادامه این گزارش می خوانیم: دولت کنونی ایران خواهان ترویج و رشد گردشگری بین المللی است، چرا که بیش از هر چیز دیگر به درآمد آن نیاز دارد و از سازمان میراث فرهنگی و گردشگری برای به سرانجام رساندن ۱۶۰ پروژه از جمله هتل ها حمایت سیاسی و مالی می کند و در کشورهای خارجی نیز تبلیغ می کند.
«نیکولا کاسوتیچ»، رئیس بخش خاورمیانه موسسه تحقیقات بازاریابی «یورومانتیور» و تحلیلگر بین المللی همچنین معتقد است ایران با فرهنگف اکوتوریسم و جاذبه های گردشگری اسکی خود که برای همه گروه های سنی جذاب است، می تواندبا بسیاری از رقبای منطقه ای چون مصر، دوبی، عمان و ترکیه رقابت کند و در حالی که کشوری چون ترکیه اخیرا با بحران تروریسم مواجه شده است، ایران مقصدی امن محسوب می شود.
در حال حاضر عراقی ها و آذربایجانی ها بیشترین سهم گردشگران خارجی در ایران را به خود اختصاص می دهند، اما حضور گردشگران آمریکایی و اروپایی با بیشترین رشد همراه است. همچنین پیش بینی می شود روس ها نیز استقبال زیادی از گردشگری ایران داشته باشند. محدودیت های ویزا در حال کاهش است و ایران در حال حاضر برای گردشگران ۵۸ کشور جهان به محض ورود ویزای ۳۰ روزه صادر می کند.
اما کار برای سرمایه گذاران خارجی به این سادگی نیست. یک شریک تجاری ایرانی برای هدایت مراحل پرپیچ و خم اداری، رقابت تجاری و حتی فساد بسیار حیاتی است و بدون آن کار غیرممکن است.
?منبع: http://www.donyayesafar.com