معرفی فرصت‌های سرمایه گذاری در گردشگری – بخش اول

در سالهای گذشته با توجه به رونق صنعت گردشگری در ایران ، برای گروه‌ها و سازمان‌های مختلفی کار مشاوره طرح‌های سرمایه‌گذاری گردشگری را انجام دادم.

با توجه به اسناد سازمان‌های ملی و بین‌المللی درباره وضعیت گردشگری و هتلداری در ایران، همیشه در تلاشم که با تحلیلی درست از وضعیت موجود و آتی کسب و کار گردشگری، بهترین راهکار را برای ورود افراد و گروه‌های مختلف به این حوزه نشان بدهم.

در اواخر مهرماه ۱۳۹۷ و دررویدادی که توسط برنامه توسعه زیست بوم شرکت‌های خلاق، در نهاد ریاست جمهوری برگزار شد، برای علاقه‌مندان ورود به صنعت گردشگری ایران،  به معرفی، تحلیل و بررسی ظرفیت های سرمایه‌گذاری در گردشگری پرداختم.

ویدیو‌های کامل سخنرانی در این برنامه رو در دو پست منتشر می‌کنم و امیدوارم بتونم راهگشای ذهنی بسیاری از دوستان باشم.

معرفی فرصت‌های سرمایه گذاری در گردشگری – بخش دوم

راه‌اندازی نخستین مزرعه گردشگری ایران در دماوند

زوج ایرانی پای آگروتوریسم را به گردشگری کشور باز کردند.

گردشگری مزرعه یا اگروتوریسم (AgroTourism)، یکی از گونه‌های گردشگری پایدارهست که گردشگر در آن،  به انجام فعالیت‌های روزانه یک مزرعه، باغ، دامداری ویا زمین کشاورزی می‌پردازد.

مشارکت و همراهی در تجربه زندگی بومی، مهمترین دستاورد این سبک از سفرهاست.

قصه این گونه گردشگری را در این ویدیو ببینید:

نمونه های موفق اکولوژ در دنیا

با توجه به موج جدید ایجاد و توسعه اقامتگاه های بومی و توسعه بومگردی در ایران، همیشه در کارگاه‌های آموزشی تاکید می کنم که تقلید اگر درست و با استاندارد باشه و بتونیم بهترین گزینه رو با استانداردها و منابع و ویژگی‌های خودمون  پیاده سازی کنیم، میتواند بنچمارک موفقی باشد.

ویدیوهای زیر را همیشه در کارگاه‌های توسعه پایدار گردشگری و اقامتگاه‌های بومی معرفی میکنم و نشان می‌دهم.

 

نمونه های زیر اکولوژهای موفق دنیا هستند که یکی سارینابوا در اندونزی و دیگری توپاس در ویتنام است.

دیدن این نمونه‌ها می‌تواند الگوی خوبی برای پیاده سازی طرح‌هایی اینچنین در اقامتگاه های بومی ایران باشد.

 

ترکیش ایرلاین و ویدیوهای جذاب گردشگری – قسمت دوم

سالهاست که هواپیمایی ترکیش داره در عرصه هوایی جهان می‌تازونه و در همه مسیرهای بین‌المللی پرواز داره.

اما این همه محبوبیت و استقبال از کجا می‌یاد؟

یکی از مهمترین تکنیک‌های بازایابی ترکیش ایرلاین، تبلیغات ویدیویی با استفاده از افراد مشهور هستش که این امر رو، با بهترین شیوه و با استفاده از خلاقیت‌های ویدیویی و سناریوهای جذاب پیاده سازی کرده

استفاده از سلبریتی ها درتبلیغات ویدیویی با تم طنز و یا موضوعات خاص، به شدت می‌تونه مخاطب رو تحت تاثیر قرار بده

در این دو پست می‌خوام بخشی از تبلیغات ویدیویی ترکیش ایرلاین رو که با استفاده از سلبریتی ها و با تم طنز و یا سناریوهای خاص طراحی شده رو بهتون معرفی کنم و نشون بدم.

 

در اینجا قسمت اول را ببینید.

 

در این ویدیو، دکتر اوز که خودش ترکیه‌ای است و بیشتر به مباحث سلامتی می‌پردازد، میاد و با استفاده صحیح از تم و سناریوی معرفی واقعیت‌هایی درباره ۵ حس انسان، با ایجاد پیوند این داستان با خدمات ترکیش ایرلاین، به تبلیغات درباره سفر با ترکیش و رفتن به سرتاسر دنیا با این ایرلاین می‌پردازد:

ترکیش ایرلاین و ویدیوهای جذاب گردشگری – قسمت اول

سالهاست که هواپیمایی ترکیش داره در عرصه هوایی جهان می‌تازونه و در همه مسیرهای بین‌المللی پرواز داره.

اما این همه محبوبیت و استقبال از کجا می‌یاد؟

یکی از مهمترین تکنیک‌های بازایابی ترکیش ایرلاین، تبلیغات ویدیویی با استفاده از افراد مشهور هستش که این امر رو، با بهترین شیوه و با استفاده از خلاقیت‌های ویدیویی و سناریوهای جذاب پیاده سازی کرده

استفاده از سلبریتی ها درتبلیغات ویدیویی با تم طنز و یا موضوعات خاص، به شدت می‌تونه مخاطب رو تحت تاثیر قرار بده

در این دو پست می‌خوام بخشی از تبلیغات ویدیویی ترکیش ایرلاین رو که با استفاده از سلبریتی ها و با تم طنز و یا سناریوهای خاص طراحی شده رو بهتون معرفی کنم و نشون بدم.

 

در اینجا  قسمت دوم رو ببینید.

 

در این ویدیو که بهترین‌های تبلیغات ویدیویی ترکیش ایرلاین هستش، این ایرلاین اومده و با استفاده از سلبریتی‌های معروف ورزش و سینما مثل لیونل مسی، کوبی برایان، دراگبا و مورگان فری من، شما را به سفرهای دور دنیا با هواپیمایی خودش دعوت می‌کنه:

سفرنامه تصویری استرالیا – تور سال نو میلادی ۲۰۱۸

امسال ۳ بار پیاپی به کشور استرالیا سفر کردم.

اخرین بارش همین دی ماه ۹۶ بود

به مدت ۱۴ روز و ۱۳ شب در شهرهای ملبورن، سیدنی، گولدکوست و بریزبین راهنمای تورهای آژانس ایوار بودم.

 

در روزهای سفر تصاویری رو شکار کردم که بخشی از اون رو براتون به صورت سفرنامه تصویری در ویدیو زیر آماده کردیم:

 

اقامتگاه های بوم گردی و رابطه آن با گردشگری پایدار

پژوهش خبری صدا وسیما: اشکان بروج، مدرس و کارشناس صنعت گردشگری در گفتگو با پژوهش خبری در خصوص شاخص ­های گردشگری پایدار  و اهداف آن گفت: امروزه در حوزه گردشگری، بحث گردشگری پایدار یکی از اهداف اساسی تمام کشورهای دنیا است. گردشگری پایدار به این موضوع می­ پردازد که منابع گردشگری را طوری مصرف کنید که آیندگان هم بتوانند از آنها با همان لذت استفاده کنند و این موضوع هم مربوط به جوامه محلی است و هم گردشگران. برای این کار باید به سه شاخص­ اجتماعی- فرهنگی، اقتصادی و زیست­ محیطی در کنار یکدیگر توجه شود و هر کشوری که می­ خواهد به سمت گردشگری پایدار حرکت کند باید توجه به این سه شاخص را در کنار هم مدنظر قرار دهد؛ به طوریکه از این طریق بتوان اثرات مثبت گردشگری را برای کشور به حداکثر و اثرات منفی آن را به حداقل رساند. آن وقت می­ توانیم ادعا کنیم که گردشگری را پایدار کرده­ ایم؛ که البته رسیدن به این هدف، کار بسیار سخت و زمان بری است.

بروج در باره چالش ­ها و فرصت ­های اقامتگاه ­های بوم­گردی افزود: طی سال ­های اخیر یکی از روندهایی که برای تحقق گردشگری پایدار در جهان روی آن برنامه ­ریزی شده است، بحث کسب و کارهای کوچک و خانوادگی است که اتفاقاً در ایران این نوع کسب و کارها با قصه اقامتگاه­ های بوم­گردی رقم خورده است. در واقع هدف اصلی این اقامتگاه ­ها توسعه پایدار گردشگری در مناطق روستایی و بافت ­های بومی است و تلاش می­ کنند با مشارکت جامعه بومی بتوانند یک منطقه­ خالی از سکنه شده و یا کسب و کارهای از بین رفته را دوباره زنده کنند. در واقع، اقامتگاه ­های بوم­گردی به همراه خود کسب و کارهای زیادی را به همراه می­آورد و اثرات مستقیمی در توسعه پایدار یک جامعه بومی و یا یک جامعه روستایی دارد. به طور مثال، وقتی که یک اقامتگاه راه اندازی می­ شود، بحث نوشیدنی­ ها و غذای بومی، ورزش­ های بومی، هنرهای بومی و … مطرح می ­شود که در نهایت فعال شدن آنها منجر به فعال شدن جامعه بومی می­شود. بنابراین، فرصت برای توسعه پایدار گردشگری در کشور بسیار زیاد است اما تاکنون از این ظرفیت بسیار کم استفاده شده است.

وی تصریح کرد: چالش ­هایی که اقامتگاه ­های بوم­گردی در چند سال اخیر و به عبارتی از سال ۱۳۸۸ تاکنون  با آن مواجه بوده­ اند شامل چالش­ های حقوقی، چالش ­های سرمایه ­گذاری و حوزه مالی و همچنین نداشتن عاملی به عنوان ارزیاب، توسعه­ دهنده و مشاور در کنار راه­ اندازی این اقامتگاه ­ها بوده است که باعث شده نابسامانی در این حوزه ایجاد شود. به طوریکه، اقامتگاه­ها بدون رعایت شاخص­ ها و کارشناسی دقیق در حال رشد هستند، در حالی­که بازاری برای خیلی از آنها وجود ندارد و یا اگر گردشگر به آنجا مراجعه می ­کند با بازخوردهای منفی به دلیل نبود ارزیابی و نظارت درست بر فعالیت این اقامتگاه ­ها مواجه شده­ که در نهایت نارضایتی گردشگر را به همراه داشته و مهم­ترین دلیل این اتفاق هم عدم آموزش، ارزیابی و مشاوره درست به صاحبان اقامتگاه ­ها بوده است.

 

در ادامه می‌توانید مصاحبه تصویری این نشست رو ببینید:

شاهکار بلورین معماری با یخ و برف

هتل یخی Icehotel در سال ۱۹۸۹ در لَپ لَند سوئد افتتاح شد. این هتل هر سال از یخ ساخته می‌شود و طراحی متفاوتی دارد.

بلوک‌های یخی سازنده هتل از رودخانه‌ای در همان حوالی جمع‌آوری می‌شود. اتاق‌های هتل نیز توسط هنرمندان بین‌المللی طراحی شده است و مضمون هر سال با سال دیگر فرق دارد. تم جالب امسال مردان فضانورد و ملکه یخی است.

هتل یخی سوئد ۳۵ اتاق دارد و ۳۶ هنرمند مختلف از ۱۷ کشور گوناگون بر روی یخ‌های آن حکاکی‌های شگفت‌انگیزی انجام داده‌اند.

در مجموع، ۳۰ هزار مترمربع یخ و برف برای ساخت این هتل  به کار رفته و آثار هنری یخی از ۵۰۰ تن قالب یخ شفاف طبیعی برش خورده است.

هتل یخی سوئد هر ساله به شکل جدیدی ساخته و بازگشایی می‌شود.

 

[slideshow_deploy id=’1990′]

 

با ویدیوی زیر ،میتونید یه گشتی در  این هتل بزنید:

 

سماع به رسم مولانا

در خلال دهه‌هاى اخیر، گاهى نوشته‌هایى در روزنامه‌هاى آمریکا درباره آموزش «رقص صوفیانه» مى‌خوانیم و «رقص صوفیانه» به شیوه‌اى مرسوم براى پرورش نفس بدل شده است. اما رقص در اسلام قبیح شمرده شده است؛ چرا که به طور کلى رقص در تاریخ ادیان با وجد و حال در ارتباط است و انسان را از حالت عادى خود خارج مى‌کند و مى‌توان گفت که او را بر گرد یک محور خاص به چرخش وامى دارد. بى‌گمان در دوره‌هاى میانى اسلامى ضیافت‌هاى مسلمانان متمکن، اغلب با موسیقی و رقص به پایان مى‌رسید.

ولی در بستر دین، رقص که اساساً یک پدیدار موسیقى و نغمه خوش آهنگ است، با خصیصه شریعت محور اسلام در تعارض قرار مى‌گیرد؛ زیرا ممکن است فرد را از راهى که خداوند مقرر داشته به بی‌راهه کشد. از این رو، بعضی به مخالفت با رقص برخاسته‌اند.طى چندین قرن، مقالات و رسالاتى علیه مسأله رقص به علت وجود تأثیرات شیطانى آن نگاشته شده است. در مراسم سماع، در آن حال چرخش و تسلیم محض، شوری نهفته است که هم چرخنده و هم بیننده را به وجد می‌آورد. سماع بروز تفکرات مولانا ست. او شعر و موسیقی و رقص را برای توصیف آن چه غیرقابل توصیف است، انتخاب کرد. دیده‌اند مولانا را که در کوچه و بازار با اصحاب به رقص درمی‌آمد و گفته‌اند جنازه صلاح‌الدین زرکوب را نیز به اشارت مولانا با رقص و دف به قبرستان برده‌اند

🔹معنی سماع

سَماع در لغت به معنی شنیدن، شنوایی و آوای گوش‌نواز است. سماع در اصطلاح صوفیه حالت جذبه و اشراق و از خویشتن جدا شدن و فنا به امری غیر ارادی است که اختیار عارف تأثیری در ظهور آن ندارد. صوفیه می‌گویند سماع حالتی در قلب و دل ایجاد می‌کند که “وجد” نامیده می‌شود و این وجد حرکات بدنی چندی به‌وجود می‌آورد که اگر این حرکات غیرموزون باشد “ اضطراب” ‌و اگر حرکات موزون باشد، کف‌زدن و رقص است.

🔹 تاریخچه مراسم سماع

از تاریخچه سماع پیش از  اسلام اطلاع دقیقی در دست نیست. ولی مسلم است که سماع و رقص مذهبی برای خداوند، ریشه در تاریخ اساطیری دارد. در آیاتی از تورات، به سماع داوود نبی اشاره شده‌ است که «به حضور خداوند جست و خیز و رقص می‌کرد» همچنین در انجیل نیز به رقص و سماع حضرت مریم بر روی پلکان مذبح اشاره شده‌ است.

اما پس از اسلام و تا سال ۲۴۵ هجری اثری از سماع در مراسم مسلمانان به چشم نمی‌خورد. در این سال ذوالنون مصری  اجازه تشکیل اولین مجلس قوالی و سماع را به شاگردان خود داد. اندکی بعد و در سال ۲۵۳ نخستین حلقه سماع را علی نتوخی در بغداد به‌ پا کرد.

به درستی آشکار نیست که تشکیل مجالس سماع از چه زمانی آغاز شد، با این حال می‌دانیم که سماع سابقه مذهبی غیر اسلامی داشته است و در زمان‌های دور در پرستشگاه‌های مذهبی به کار می‌رفته‌ است. در صدر اسلام، سماع بدان صورت که در مجالس صوفیه بود، وجود نداشت. در سال ۲۴۵ هجری قمری صوفیان در جامع بغداد از ذوالنون مصری اجازه سماع را گرفتند؛ با این همه، نخستین حلقه سماع در ۲۵۳ هجری قمری توسط علی تنوخی یکی از یاران سری سقطی در بغداد بر پا شد.

 

🔹ویدئویی بسیار جالب از مقبره مولانا در قونیه ترکیه